KinderBoekenWeek Show 2020 

Geschiedenis van de goochelshow "En toen?"

TravelDudes terug naar de basisschool!

Na onverwacht veel boekingen in 2018 en een uitverkocht 2019, zijn we ook dit jaar weer terug met onze Kinderboekenweek show!

Mede dankzij de shows op basisscholen enkele jaren geleden, mogen wij tegenwoordig op grote podia staan, zoals de première van Disney's Dumbo in Tuschinski Amsterdam! Daarom willen wij tijdens de Kinderboekenweek terugkeren naar onze roots en ieder jaar op een beperkt aantal basisscholen een kinderboekenweek show voor kinderen doen.

 

Thema Kinderboekenweek 2020: En toen?

Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is: "En toen?". Het thema draait om de beleving van geschiedenis door middel van boeken. Verplaats je in verhalen van toen! Word ridder of koning, leef mee in de oorlogstijd of beleef de tijd van de Romeinen. Waan je in de geschiedenis door het lezen van boeken!

"Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!" 

- kinderboekenweek.nl

Over de Kinderboekenweek show

In de Kinderboekenweek show is John als gekke professor op het podium bezig met zijn tijdmachine. Deze maakt hij van ballonnen. Hij is er van overtuigd dat deze machine gaat werken, maar een tijdmachine van ballonnen... dat werkt natuurlijk niet! Gelukkig heeft Bart de oplossing: BOEKEN! Daarbij worden ook heel veel kinderen betrokken die hem kunnen helpen John in de maling te nemen.

Steeds als professor JohnBallon gaat "tijdreizen" met zijn machine, zorgt Bart met hulp van de kinderen dat John ook echt denkt dat hij door de tijd reist! Ze willen John uiteindelijk met deze grap leren, dat je boeken nodig hebt om het verleden te beleven!

 

In iedere iconische tijdsperiode waar John aankomt, zijn er verschillende acts en goocheltrucs in het thema van het betreffende tijdperk. Bij deze trucs spelen de kinderen

Let op:

De KinderBoekenWeek Show is maar een beperkt aantal keer beschikbaar tijdens de Kinderboekenweek 2020. Er zijn momenteel nog  9  van de 16 plaatsen over.

OP=OP

 
 

Fotogalerij

 

Samenvatting van de Kinderboekenweek show

 • De Kinderboekenweek show duurt ongeveer 45 minuten en zit vol met magische goocheltrucs, jongleeracts en creatieve ballonkunsten.

 • Het thema van de show en de Kinderboekenweek is "En toen?" en is gefocust op het beleven van de geschiedenis.

 • De kinderen reizen met Bart mee naar vroeger en nemen professor JohnBallon in de maling. Ze laten hem namelijk denken dat hij kan tijdreizen.

 • Door middel van meedoen aan goocheltrucs en andere acts leren de kinderen een stukje geschiedenis kennen.

 • De TravelDudes willen de kinderen meegeven dat als je dingen van vroeger wilt beleven, je in de boeken moet duiken.

 

Recensies

 CBS Korenmaat - Scherpenzeel

⋆⋆⋆⋆⋆

De TravelDudes hebben bij ons op school de Kinderboekenweek geopend met hun show. Ze deden dit in de hal voor groep 5 t/m 8, 160 leerlingen. Wat hebben wij gelachen en wat hebben de kids genoten. Ze deden enthousiast alles wat er van ze gevraagd werd, heel aanstekelijk dus. Ook na afloop as er leuk contact met de leerlingen.

Wij geven de TravelDudes een 10!

Margriet School - Ermelo

⋆⋆⋆⋆⋆

De TravelDudes hebben i.v.m. de Kinderboekenweek een zeer geslaagd optreden gegeven op de Margrietschool in Ermelo. De chemie tussen de 2 jongens is erg leuk en de trucs die ze laten zien zijn grappig en soms zelfs spectaculair! Een aanrader voor het opleuken van elk feest(je)!

 

Wat zijn de kosten van de Kinderboekenweek show?

De KinderBoekenWeek Show 2020 heeft u al voor €345,- inclusief (9%) BTW of:

 

Als u ons aanbeveelt bij een andere school en er zo voor zorgt dat onze goochelshow dezelfde dag nog een keer geboekt wordt, dan kost deze show voor u EN voor de andere school slechts

€295,-

Dat is in totaal €100,- korting!​

Om het u makkelijker te maken samen te boeken, kunt u via de knop hieronder deze pagina delen.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?

Bovengenoemde prijzen zijn INCLUSIEF (9%) BTW.

Ook zijn de prijzen inclusief:

 • Reiskosten binnen een straal van 40km vanaf Harderwijk

 • Materiaalkosten en...

 • We nemen zelfs onze eigen headsets en geluidsinstallatie mee!

GEÏNTERESSEERD?

Vul hieronder het contactformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

 

 Contactformulier 

Uw bericht is succesvol verzonden! Bedankt voor de inzending.

 

FAQ Kinderboekenweek 2020

Wanneer is de Kinderboekenweek 2020?

 • De Kinderboekenweek is van 30 september t/m 11 oktober 2020

Voor welke leeftijd is de KinderBoekenWeek Show?

 • De KinderBoekenWeekShow is leuk voor jong en oud en geschikt voor alle basisschoolkinderen. De show is extra aan te raden voor de bovenbouw (groep 5 t/m groep 8).

Wat is de Kinderboekenweek?

 • De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

-bron: kinderboekenweek.nl​

Welk Kinderboekenweek boek is er?

 • Het is tijdens dit schrijven nog niet bekend voor de Kinderboekenweek welk boek er dit jaar als geschenk is. Wel is bekend dat het boek zal worden geschreven door Arend van Dam.

 

Schrijf je Kinderboekenweek met of zonder hoofdletter?

 • Om eerlijk te zijn hebben we geen idee. We hebben er in de huisstijl voor gekozen al onze acts met hoofdletters te schrijven. Neem bijvoorbeeld JohnBallon, LightAct of de naam TravelDudes.

Hebben jullie ook YouTube?

 • Jazeker! Naast onze promofilms gaan wij ook elke maand met één van onze fans op avontuur. Je kunt onze avonturen volgen via onderstaande knop.